شهر حويق در 40 كيلومتري شمال شهر تالش واقع شده و اين شهر تازه تاسيس از تركيب دو دهستان حويق و چوبر تشكيل شده است.
كشاورزي و زير مجموعههاي مربوط به آن نظير زراعت، صيد و صيادي و … اساس معيشت ساكنان ناحيه حويق را تشكيل ميدهد.
كشت و زرع محصولات كشاورزي به ويژه كشت برنج با توجه به جلگهاي بودن، از لحاظ درآمد براي خانوارها ارجحيت دارد.
دامداري نيز به روش سنتي در بين خانوارهاي روستائي رايج است.
بخش حويق از جاذبههاي طبيعي بسيار زيبايي برخوردار است، به طوريكه با فاصله چند كيلومتري ميتوان از اراضي ساحلي كنار دريا به اراضي جنگلي در ارتفاعات پايكوهي رسيد و با قرارگيري در اين ارتفاعات به راحتي درياي خزر قابل ديدن است.
در ارتفاعات پايكوهي و كوهستاني چشمهها و آبشارهاي بسيار ديدني وجود دارد كه چشم هر بينندهاي خيره ميكند.
همچنين در ارتفاعات كوهستاني جنگلهاي انبوه و وسيع وجود دارد و پس از اراضي جنگلي، اراضي سرسبز مرتعي به طور وسيع به چشم ميخورد.
آبشار زمرد حويق
آبشار زمرد حويق يكي از زيباترين پديدههاي گردشگري شهرستان تالش و استان گيلان به شمار ميرود كه در تمام فصول سال گردشگران و كوهنورداني از ديگر نقاط و استانهاي ديگر را به خود جذب ميكند.
فاصله اين آبشار از بازار شهر حويق 9 كيلومتر است كه قسمتي از جاده آن آسفالت بوده و بقيه نيز خاكي و كوهستاني است و از طبيعت نيز برخوردار بوده و ميتوان برخي ييلاقات شهرحويق را مشاهده كرد.
خانههاي روستايي در اطراف راه با مردمي مهماننواز نظر هر گردشگري را به خود جلب ميكند و در طول راه مسجدي وجود دارد كه مسافران ميتوانند براي عبادت، استراحت و … در آنجا توقف كنند.
اين آبشار در فصل بهار و تابستان از بيشترين گردشگران ميزباني ميكند و طبيعت سرسبز و دلنشين اين محل باعث شده تا مردم حويق نيز در روزهاي تعطيل و به ويژه جمعهها و سيزدهبدر با خانواده از اين مكان استفاده ببرند.
آب آبشار زمرد بسيار سرد بوده و محل زيست ماهي قزلآلا است.
بسياري از گردشگران با قلاب ماهيگيري و ديگر وسايل اين ماهيها را صيد كرده و در روزهاي گرم تابستان در آن شنا مي كنند.
اين آبشار از ييلاقات سرازير ميشود و بالاتر از آبشار زمرد چند آبشار كوچك وجود دارد كه از زيبايي ويژهاي برخوردار هستند.
ييلاقات حويق
ييلاقهاي خوش آب و هواي حويق، درهها، چمنزارها، مراتع و دشتهاي زيبا در فصل تابستان براي تفريح و گردش و استفاده از آب و هواي مناسب يكي از ظرفيتهاي جذب گردشگري محسوب ميشود كه مهمترين آنها ييلاقات برزوبگ، زري، زرگري، توئل، كته چول و آترانماري است.
طرح تفريحي و گردشگري حويق
محدوده شهر حويق با تركيب روستاهاي صيدگاه، آغاسي محله، صولي محله، اوتار محله و ريك محله محدوده وسيعي از كوهپايههاي جنگلي و ساحل دريا را در برگرفته است.
شهرداري حويق در ابتداي امر به تهيه طرح تفريحي و گردشگري ساحلي پرداخت و فاز نخست آن را آغاز كرد كه طبق بازيد حضوري از اين طرح، احداث پروژه طرح گردشگري با پيشرفت قابل ملاحظهاي در حال انجام است.
اين محدوده توريستي در فاصله يك كيلومتري جاده اصلي آستارا تالش در محدوده شهر حويق واقع شده و در توسعه بخش گردشگري شهر حويق ميتواند نقش بسيار موثري ايفا كند.
سايت ساحلي حويق با كشيدگي در ساحل به صورت خطي از عرصه مناسب براي جانمايي انواع امكانات و خدمات رفاهي گردشگري با چشمانداز مناسب به دريا و از طرفي به اراضي برطرف جنگلي برخوردار است.
شهردار حويق در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: شهر حويق كه از سال 82 تاسيس شده و داراي ظرفيتهاي بسياري در گردشگري است.
محمد خوشحال افزود: ستاد تسهيلات نوروزي در اين شهرداري تشكيل شده و آماده پذيرايي از مهمانان نوروزي است.
وي اورژانس، نيروي انتظامي، پليس راهنمايي و رانندگي و ديگر ادارهها و نهادهاي اين شهر را آماده پذيرايي از مهمانان نوروزي عنوان كرد.
شهردار حويق از آمادگي شهرداري براي پذيرايي و استقبال از مهمانان نوروزي خبر داد و گفت: علاوه بر چاپ بنر، بروشور و نقشه شهر كه حاوي از اطلاعات تاريخي، فرهنگي و جاذبههاي گردشگري شهرحويق است، در مبادي ورودي در اختيار مسافران نوروزي قرار ميگيرد.
وي اظهار داشت: تمام رستورانها، اقامتگاهها و مراكز خريد و فروش در طول ايام عيد نوروز فعاليت دارند و
نيروهاي كشيك ستاد تسهيلات نيز براي پاسخگويي و رفع مشكلات احتمالي از 28 اسفند ماه جاري تا 14 فروردين ماه 89 به مسافران عزيز در اين شهرداري مستقر هستند.